Ádám Zsófia: fontos a művészeti ágak közötti átjárás

 

Felfedezők – kilenc fiatal művész közös kiállítása az Ybl Budai Kreatív Házban

 

A Budapest Art Mentor program kilenc fiatal képzőművész számára nyújt bemutatkozási lehetőséget. A Felfedezők című tárlat nem kevesebbre vállalkozik, mint megmutatni, hogy a posztmodern és a konceptuális művészet után mi az a forma és mód, amely által ki tudják fejezni érzéseiket, gondolataikat, felfedezéseiket a művészek. Az augusztus 30-án nyíló kiállítás előtt naponta bemutatunk egy-egy alkotót, elsőként – ábécérendben – Ádám Zsófiát.

Hír

Ádám Zsófia 2015-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika szakán. 2013-ban fél évet Drezdában, a Hochschule für Bildende Künstén tanult, majd a Ludwig Alapítvány ösztöndíjasaként beutazta Európát.

A Norvégiában eltöltött idő nagy hatással volt későbbi vizuális gondolkodására. Mint megfogalmazta, fontosnak tartja a művészeti területek közötti átjárást. Már a kezdetektől foglalkoztatta a térbe való kilépés, majd a hanggal, zenével való összekapcsolódás került érdeklődése középpontjába. Jelenleg képzőművészekkel és zeneszerzőkkel is együtt dolgozik, installációkat, videóinstallációkat készít.

„A folyamatok érdekelnek, egy-egy esemény lenyomatai, jelei, és az ezekre való rámutatás, feltárás, az efemer dolgok rögzítése, és ezzel egyidejűleg megőrzése egy ponton. Olyanok, mint a víz, a hangok, a különböző jelenségek vizuális hatása az őket körülvevő anyagon, a más-más kontextusba helyezett változók. Úgy gondolom, a körülöttünk lévő események és anyagok egyre közelebbről szemlélve végtelenül sok variációban jelennek meg” – vallja saját alkotói tevékenységéről Ádám Zsófia.

2018. augusztus 20.