Mátyási Péter: ez tudatos munka, mégis sok improvizációt hordoz

 

Felfedezők – kilenc fiatal művész közös kiállítása az Ybl Budai Kreatív Házban

 

A Budapest Art Mentor program kilenc fiatal képzőművész számára nyújt bemutatkozási lehetőséget. A Felfedezők című tárlat nem kevesebbre vállalkozik, mint megmutatni, hogy a posztmodern és a konceptuális művészet után mi az a forma és mód, amely által ki tudják fejezni érzéseiket, gondolataikat, felfedezéseiket a művészek. Az augusztus 30-án nyíló kiállítás előtt naponta bemutatunk egy-egy alkotót, ötödikként – ábécérendben, Ádám Zsófia, Gaál Kata, Hajas Katinka és Horváth Lóczi Judit után – Mátyási Pétert.

Hír

Mátyási Péter Budapesten született 1982-ben. 2009-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő és vizuális nevelőtanár szakán. Ugyanebben az évben tanulmányokat folytatott Londonban a Chelsea College of Art and Designban. Számos csoportos kiállításon vett már részt, és több nagy presztízsű nemzetközi művészeti vásáron is szerepelt, például a The Armory Show-n, az Art Brussels-en vagy az Artissimán. 2015 óta a Molnár Ani Galéria művésze.

„Munkáim fókuszában olyan hétköznapi fogalmak állnak, mint személyes és kollektív emlékezet, mementó, csodálat, természet és kultúra. Az ehhez hasonló, sokszor véletlenszerűnek tűnő életeseményekből fakadó középpontokat próbálom egy architekturális gondolkodásmódon keresztül értelmezni" – így fogalmazta meg művészetének lényegét. „Ez tudatos munka, mégis sok improvizációt hordoz magában, főként a kiszámíthatatlan történések miatt, amelyek az egyes fogalmi elképzeléseket új megvilágításba helyezik.”

Rendszeresen használ olyan anyagokat, amelyek nem találhatók meg a klasszikus képzőművészet eszköztárában, mint például a szőlővessző.

2018. augusztus 24.