Szécsényi-Nagy Loránd: csillagászati léptékű összefüggéseket vizsgálok

 

Felfedezők – kilenc fiatal művész közös kiállítása az Ybl Budai Kreatív Házban

 

A Budapest Art Mentor program kilenc fiatal képzőművész számára nyújt bemutatkozási lehetőséget. A Felfedezők című tárlat nem kevesebbre vállalkozik, mint megmutatni, hogy a posztmodern és a konceptuális művészet után mi az a forma és mód, amely által ki tudják fejezni érzéseiket, gondolataikat, felfedezéseiket a művészek. Az augusztus 30-án nyíló kiállítás előtt naponta bemutatunk egy-egy alkotót, nyolcadikként – ábécérendben, Ádám Zsófia, Gaál Kata, Hajas Katinka, Horváth Lóczi Judit, Mátyási Péter, Orbán Előd és Szakál Éva után – Szécsényi-Nagy Lorándot.

Hír

Szécsényi-Nagy Loránd 2014-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem intermédia szakán.

Projektjeiben elsősorban technikai médiumokat használ, „olyan összefüggések után kutatva, amelyek eltérnek a szokványos megközelítésektől, ezáltal feltárják a rendes működés rétege alatt meghúzódó rejtett folyamatokat” – magyarázta. Multimédia-installációkat készít, amelyek közül több interaktív; vannak művei a game art területéről is, emellett pedig legfőképpen képalkotó technikai médiumokkal dolgozik. Munkáiban az analóg és a digitális leképezés mellett virtuális világok megteremtésével is kísérletezik.

„Napjainkban csillagászati léptékű összefüggéseket vizsgálok: miként tárható fel és tehető ábrázolhatóvá, megélhetővé, érzékelhetővé a minket körülvevő tér és idő? Erre keresve választ szerkezeteket, installációkat konstruálok, amelyek megkísérelnek valóságunk metafizikájának nyomába eredni” – fogalmazta meg munkássága lényegét.

2018. augusztus 27.