Kreatív év van mögöttünk

Kulturális találkozópont a Duna-parton

Egy évvel ezelőtt Szőke Gábor Miklós kiállításával nyitott meg az Ybl Budai Kreatív Ház. Az eseményt az elmúlt időszakban számos további tárlat és megannyi rendezvény követte az újjászületett épületben: magyar és ázsiai kortárs művészek kiállításait tekinthettük meg, a tárlatokhoz kapcsolódóan formabontó programokon – beszélgetőesten, workshopon, filmvetítésen, koncerten, könyvbemutatón, tárlatvezetésen, gyerekfoglalkozáson – vehettünk részt, vagy látogathattunk el egy-egy népszerű előadássorozat eseményére.

Hír

A Pallas Athéné Alapítványok értékteremtő munkájának eredményeként, 2018 májusában megnyitott a mind állapotában, mind funkciójában megújult, közösségi-kulturális célokra is alkalmassá tett Ybl Budai Kreatív Ház. Az elmúlt egy évben több mint 40 000 látogató kereste fel az épületet és vett részt valamely kulturális rendezvényünkön, előadásunkon, valamint kiállításainkhoz kapcsolódó programjainkon.

A mögöttünk álló időszakban az Ybl Budai Kreatív Ház több mint egy tucat kiállításnak adott helyet, a kortárs alkotók között olyan neves művészek munkáit is megtekinthették látogatóink, mint Reigl Judit, Kovásznai György, Csurka Eszter, Yoko Ono, Fukui Yusuke, Hur Kyung-Ae vagy Li Qiang. A tárlatok mellett közel száz egyéb programmal, előadásokkal, workshopokkal, koncertekkel, különböző gyerekprogramokkal, filmvetítésekkel és családi programokkal vártuk hazai és külföldi vendégeinket egyaránt.

Az épület funkcióihoz mindig is hozzátartozott a vendéglátás, így a felújítás után ezt a hagyományt is folytattuk. A pazar Duna-parti panorámát nyújtó kerthelyiségben, a teraszon és vendéglátótereinkben ellenállhatatlan reggeli-, ebéd és vacsorakínálattal fogadjuk az idelátogatókat.

Nézze meg az elmúlt egy év legfontosabb eseményeit bemutató videónkat
Nézze meg az épületről készült legfrissebb képeinket
2019. július 2.