VIRTUÁLIS TÁRLATSÉTA A HOLDON

Nézze meg iSKI Kocsis Tibor „A HOLD” c. kiállítását 360 fokos, online tárlatbemutatónk segítségével!

 

Az Ybl Budai Kreatív Ház most a digitális technológia révén virtuális módon bárki számára megtekinthetővé tette iSKI Kocsis Tibor Munkácsy-díjas festőművész „A Hold” c. tárlatát. A kiállítás ahhoz a globális programsorozathoz kapcsolódik, amelynek keretében szerte a világon az Apolló-program ötvenedik évfordulójára emlékeznek a művészek.

Hír

Mivel a jelenlegi rendkívüli körélményekre való tekintettel a kiállított alkotások jelen pillanatban személyesen nem látogathatók, ezért segítségül hívtuk a digitális technika adta lehetőségeket és egy 360 fokos, online panoráma-tárlatsétára invitáljuk látogatóinkat. Így most bárki, szó szerint a saját karosszékében ülve is megcsodálhatja ezeket az erős gondolatisággal bíró rajzokat, a virtuális túra során megállhatunk egy-egy kép előtt, a „+” és „-" gombok segítségével ráközelíthetünk a művekre és beleképzelhetjük magunkat az adott pillanatba, a kép történetébe. Közben pedig az „i” piktogrammal ellátott részletekre kattintva a képek elkészültével kapcsolatos kulisszatitkokba is beleshetünk.

 

Figyelem! A panoráma tárlatséta alapbeállításként egy automatikus forgás-effekttel indul. Amennyiben ezt zavarónak érezné, az alábbi képen látható ikonra kattintva tudja ezt leállítani:

A virtuális tárlatvezetéshez jó szórakozást, kellemes Holdsétát kívánunk!

A Hold című tárlatunkon kiállított tájképszerű szénrajzokat az Apollo-program űrhajósai által készített eredeti fotók ihlették. Ahogyan azt a megnyitó kapcsán korábban maga a művész, iski Kocsis Tibor is kihangsúlyozta, ezek a rajz-installációk első pillantásra tájképek hatását keltik, de jobban megnézve a néző rádöbben, hogy igazából rendkívül pontos természetrajzokat csodál. A legapróbb részletig kidolgozott alkotások nem csupán valósághű replikák, hanem egyfajta meditatív képek, amelyek szabad, relaxáló asszociációra buzdítják a szemlélődőt. A Hold mágikus, misztikus hatása az emberiséget egész életében foglalkoztatta. iski Kocsis Tibor pedig most a Holdat hívta múzsának, alkotásai múltbeli holdsétára invitálják a látogatókat!

2020. április 16.