Virtuális kiállítás: Fényterek

Járja be Botos Péter üvegművész tárlatát 360 fokos panorámasétával! 

2020. szeptemberében mutattuk be Botos Péter lenyűgöző, kísérletező és formabontó alkotásait. A Fényterek c. kiállítás az elmúlt három év alkotói munkájának „termését” összegezte, számos eddig be nem mutatott művel ismerkedhettek meg az érdeklődők ezen a nem mindennapi vizuális utazáson.

Hír

A digitális technológiának köszönhetően most virtuálisan is megtekintheti ezt a korábbi kiállítást is. Az alábbi linkre kattintva egy 360 fokos, online panoráma-tárlatsétára invitáljuk, tartson velünk! Az exkluzív tárlatlátogatás során szabadon elidőzhet egy-egy kép előtt, a „+” és „-" gombok segítségével ráközelíthet a művekre, hogy minden apró részletet alaposan megcsodálhasson Botos Péter egyedi üvegkölteményein. Kellemes tárlatsétát kívánunk! 

Botos Péter a szobrászat hagyományosan értelmezett három dimenzióját formabontó, egyedi módon terjeszti ki, szinte megnyújtja a teret az idő, a mozgás és a fény bevonásával. Álló szobrai előtt haladva olyan érzésünk lehet, mintha az alkotások megmozdulnának, velünk együtt mozognának vagy éppen a teret ferdítenénk el, míg a megmozgatott szobrait a virtuális terek egymásba olvadása, azok végtelennek tűnő variációja jellemzi. „Célom a geometriai alapformák és az üveg fizikai, optikai tulajdonságainak tudatos használata révén új, a nézők számára jórészt ismeretlen látvány és vizuális élmény elérése.” – írja a művész saját alkotásai kapcsán.

2020. október 29.