Átmenetileg zárva tart az YBKH

Bár jelen pillanatban kiállítótereink átmenetileg nem látogathatók, művészetkedvelő közönségünk számára mégis elérhetővé tettük az általunk bemutatott kortárs és XX. századi magyar alkotóművészek legutóbbi tárlatait online, 360 fokos panorámaséták segítségével.

Fedezze fel aktuális kiállításunk, Hantai Simon pályáját bemutató tárlatot online! Tekintse meg a kiállítás megnyitójának videós összefoglalóját, Soós Éva társkurátor exkluzív műtárgy-elemzéseit! Az online tárlaton megtalálható egy videó, ahol Juhász Anna, a Kossuth-díjas költő, Juhász Ferenc lánya mesél édesapja és Hantai Simon vasfüggönyön és országhatárokon átívelő barátságáról.

Hír

Hatvan évvel ezelőtt, párizsi műtermében Hantai Simon búcsút mondott a festészet hagyományos eszközeinek. A digitális technológiának köszönhetően pedig mi most a tárlatnézés hagyományos módszereinek mondhatunk búcsút. Weboldalunkon virtuálisan is megtekintheti ezt a nagysikerű kiállításunkat, amely élőben a Kálmán Makláry Fine Arts galéria együttműködésével valósult meg 2020. októberében.

A VIRTUÁLIS TÁRLAT gombra kattintva egy 360 fokos, online panoráma-tárlatsétára invitáljuk! Az exkluzív tárlatlátogatás során szabadon elidőzhet egy-egy kép előtt, a „+” és „-" gombok segítségével ráközelíthet a művekre, hogy minden apró részletet alaposan megcsodálhasson Hantai Simon lenyűgöző alkotásain. Az olykor faágakra, madárfészkekre, kígyókra vagy férgekre emlékeztető, sok színben pompázó figurákon, máskor a kép szélein és hátterében megjelenő geometrikus alakzatok egyfajta látomásos, kaleidoszkóp-szerű képein keresztül Hantai Simon szinte teljes életútját nyomon követheti.

A „kamera” piktogrammal ellátott részletekre kattintva pedig a művek elkészültével kapcsolatos kulisszatitkokba is belepillanthat. Például megtekintheti a kiállítás megnyitójának videós összefoglalóját, Soós Éva társkurátor exkluzív műtárgy-elemzéseit, valamint az egyik videóban a Kossuth-díjas költő, Juhász Ferenc lánya mesél édesapja és Hantai Simon vasfüggönyön és országhatárokon átívelő barátságáról. 

Tartson velünk, kellemes tárlatsétát kívánunk! 

2020. november 11.