VIRTUÁLIS GENEZIS

Tartson velünk egy izgalmas teremtéstörténeten - Lugossy Mária és Bohus Zoltán tárlatának online változatán! 

Genezis c. kiállításunkon Lugossy Mária és Bohus Zoltán üvegszobrász-házaspár transzcendens, fénnyel és üveggel írt embermeséjének tizenegy szobrát mutattuk be a hazai közönségnek. A modern digitális technológiának köszönhetően most egy 360 fokos panorámasétán újra bejárhatja a nem mindennapi tárlatot. Különleges extra tartalmakkal is készültünk, az online tárlat során megtekintheti a kiállításról készült panorámavideót, ahol Bohus Eszter - a művészházaspár lánya - narrációjában ismerkedhet meg a kiállítással, valamint a szobrokhoz, a tárlathoz készített rendkívüli fényfestést is megnézheti. A virtuális séta során néhány üvegszoborról nagyfelbontású képet készítettünk, megtekintésükhöz csak kattintson az adott szobron megjelenő fénykép ikonra.

Hír

A tárlat egy izgalmas univerzumon átívelő, varázslatos utazásra invitálta a látogatókat. Az online tárlatlátogatás során szabadon elidőzhet egy-egy kép előtt, a „+” és „-" gombok segítségével ráközelíthet a művekre, hogy minden apró részletet alaposan megcsodálhasson Lugossy Mária és Bohus Zoltán művészházaspár lenyűgöző üvegszobrain. A „kamera” piktogrammal ellátott részletekre kattintva pedig a művek elkészültével kapcsolatos izgalmas kulisszatitkokba is belepillanthat.

Kellemes tárlatsétát kívánunk! 

A Genezis c. kiállításon Lugossy Mária és Bohus Zoltán olyan szobrai kerültek bemutatásra, melyeket utoljára láthattak Magyarországon. A kiállítás után ugyanis ezek a művek véglegesen az Amerikai Egyesült Államokba kerültek, egy újonnan épülő kortárs üvegművészeti múzeum gyűjteményébe. 
 

2020. november 12.