Aj Vejvej világa

Art branding, avagy művészmárkák górcső alatt

Készman József művészettörténész előadása a Kortárs Műgyűjtő Akadémia szabadegyetemén

Előadás

Ha rákeresel Aj Vejvej (vagy így: Ai Weiwei) nevére, a világ kortárs művészeti élvonalát erősítő kínai művészre, számtalan találatot kaphatsz, és igen gazdag anyagot böngészhetsz át. A jellegzetes szimbolika, a globális üzenetek, a nemzeti identitás ereje és a globális felelősség hangsúlya mind-mind jellemzői Aj Vejvej művészetének. Ez a szárnyaló brand tömegek számára hozta közelebb a kortárs művészet, a contemporary art jelentőségét. A brand kialakulásának történetéről, stratégiájának hátteréről oszt meg velünk ritkán hallható információkat a művész egyik legelismertebb hazai szakértője.

Készman József művészettörténész, kurátor (a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum főosztályvezetője) előadása az Ybl Budai Kreatív Házban.

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia őszi előadás-sorozatán a CCA hallgatókkal együtt művészetkedvelők, érdeklődők, fiatalok és idősebbek egyaránt, korhatár nélkül vehetnek részt az Ybl Budai Kreatív Házban. Az előadások „A sikeres kortárs műgyűjtés alapjai” című népszerű kurzushoz kapcsolódnak. A Kortárs Műgyűjtő Akadémia célja, hogy olyan alternatívákat nyújtson, amely túlmutat a felsőoktatás tananyagán, és közelebb vihet a kortársművészet általános megértéséhez, amely korunk globálisan fontos, aktuális kihívása.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció itt: http://contemporary.hu/szabadegyetem_1030

(A Facebookon való visszajelzés nem számít regisztrációnak!) Az érkezőket csak a terem befogadóképessége (45 fő) erejéig tudjuk beengedni (a regisztráltakat elsőként), ezért előre is szíves megértésüket kérjük.

Regisztráció, érkezés, helyfoglalás: 17:00-17:30.