ANIM RELOAD - itt az új rajzfilmes generáció

Az előadás-sorozat első vendégei Zétényi Borbála és Kreif Zsuzsanna rendezők

Bemutatkoznak a 2010-es években indult, és máris sikeres alkotók, és egyúttal megismerhetjük az újragondolt magyar animációs hagyományokat is

Előadás

Kéthetente, összesen 10 alkalommal mutatkoznak be fiatal magyar animációs tehetségek a Kovásznai Szalonban. Valamennyien a 2010-es években kezdték pályájukat, sokan közülük nagyon gyorsan dobogós helyezéseket értek el különböző filmfesztiválokon. Közös bennük, hogy a kreatív ipar új ágaihoz is kapcsolódnak, jól értenek az új médiaplatformokhoz, és sokféle felhasználói helyzetben feltalálják magukat. 

Az egyes előadások alkalmával a személyes bemutatkozáson túl sor kerül az alkotó rövidfilmjeinek vagy éppen az őt inspiráló korábbi filmek bemutatására. A sorozat célja, hogy nyilvánosságot adjon az új rajzfilmes generációnak, melynek tagjait meglepően sok közös inspiráció kapcsol össze, és akik ugyanakkor egy-egy sajátos rajzfilmes stílusirányt képviselnek. 

Zétényi Borbála és Kreif Zsuzsanna rendezőknek több közös filmjük is van. A  Limbo Limbo Travel című rövidfilmjükben – amely számos nemzetközi díjat nyert – fantasztikusan szatirikus képeikkel találó, globálisan érvényes világnézetet fogalmaznak meg a nő–férfi viszonyról. Kovásznai György szellemiségét folytatva animált karaktereik az érzelmi állapotuknak megfelelően vesznek fel szinte amorf formákat, szürreális helyszíneken abszurd szituációkat jelenítenek meg.

Az idén ősszel a televízióban is látható, új  Candide című animációs sorozat rendezőjeként és art directoraként is együtt dolgoztak.

Az estek háziasszonya és moderátora Iványi-Bitter Brigitta művészet- és rajzfilmtörténész, kreatív producer, aki nemcsak Kovásznai György-kiállítás kurátora, hanem a Kovásznai-életműből inspirációt merítő Candide kreatív producere is.

A részvétel regisztrációhoz kötött! Jelentkezés a regisztracio@budaikreativhaz.hu címen.