ANIM RELOAD - Tóth Lucával

 

Elsőként értesülhetünk bemutatás előtt álló új alkotásáról is

 

Előadás-sorozatunk fiatal rajzfilmes tehetségeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget, és egyúttal felidézi a magyar animációs hagyományokat is

Előadás

Az alkotókkal való személyes megismerkedésen túl mód nyílik rövidfilmjeik és az őket inspiráló alkotásoknak a bemutatására is. Valamennyien a 2010-es években kezdték pályájukat, sokan közülük nagyon gyorsan dobogós helyezéseket értek el különböző filmfesztiválokon. Közös bennük, hogy a kreatív ipar új ágaihoz is kapcsolódnak, jól értenek az új médiaplatformokhoz, és sokféle felhasználói helyzetben feltalálják magukat. Az eseményt kéthetente, összesen 10 alkalommal rendezzük meg a Kovásznai Szalonban.

A harmadik est meghívottja Tóth Luca animációs filmrendező.

Tóth Luca 1989-ben született Budapesten. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán szerzett BA diplomát, majd a londoni Royal College of Art animáció szakát is elvégezte. Itt készült diplomafilmje, a „The age of curious”. Az Annecy animációs filmfesztiválon mutatták be, ahol elnyerte a zsűri különdíját.

Ezután visszaköltözött Budapestre, és elkészítette Superbia című rövidfilmjét, amely a cannes-i filmfesztiválon debütált. „Azt a pillanatot szerettem volna megmutatni, amikor egy nagyon berögzült társadalom elindul a változás útján. A dominóeffektus életbe lép, és megkérdőjeleződnek a felosztott társadalmi szerepek, amelyek eleve a valós életbeli sztereotípiák megcserélései. A Superbiában ugyanis a nők amazonszerűek, a férfiak a gyengébbek, de aztán mégis erőre kapnak, és a nők hatalmi pozíciója is megkérdőjeleződik.”

Legújabb filmjében ismét merész kísérletbe fogott, hogy egyéni stílusával, egyedi karaktereivel egy újabb történetet meséljen el, a legfiatalabb magyar animációs generáció filmnyelvi eszközeivel. A bemutató előtt álló új alkotásról elsőként értesülhetünk.

 

A 18 órakor kezdődő programunk ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés itt: regisztracio@budaikreativhaz.hu