Az érzékek festője

Gimesy Péter művészettörténész előadása Francis Baconről

Francis Bacon életművét ismerteti XX. századi stílusok – XX. századi művészek programsorozatunk következő előadása. Az érzékek festőjeként is aposztrofált Bacon művészete azért is izgalmas példa stílusok tekintetében, mert egyszerre absztrakt és figurális.

A BELÉPÉS DÍJTALAN, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Előadás

Idén van Francis Bacon (1909-1992) születésének 110. évfordulója. Az Ybl Budai Kreatív Ház XX. századi stílusok – XX. századi művészek című programsorozatának negyedik előadásán Gimesy Péter művészettörténész az életmű minden korszakát bemutatja.

Francis Bacon művészete azért is izgalmas példa stílusok tekintetében, mert a XX. századot meghatározó két nagy stílus összetevőt, az absztrakciót és a hagyományos figurális ábrázolást egyaránt alkalmazza.

Programsorozatunk célja a XX. századi művészettörténet meghatározó stílusainak megismertetése egy-egy kimagasló mester életművén keresztül. Az előadásokon Gimesy Péter művészettörténész hozza közelebb a XX. század irányzatait, nem ritkán még ma is fenntartásokkal, idegenkedve figyelt stílusait, azok számára is érthetővé és érdekessé téve a témát, akik eddig nem érdeklődtek a modern művészet iránt.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Erre az eseményre már nem lehet regisztrálni

Nézze meg az előadáson készült képeinket