Az üzleti világ és a kortárs művészet viszonya

A világ üzleti és művészeti szektorai jelenleg hasonló válságban vannak, és szükséges szemléletet váltanunk, hogy megérthessük a körülöttünk zajló folyamatokat.

Előadás

A fenti véleményt a Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) alapítója, Gajzágó György igazgató fogalmazta meg. A CCA június 5-i szabadegyetemén pont ez lesz a téma. Mint elmondta, alternatív megközelítésben közelítenek a kérdéskörhöz, utalva a régi mondásra, mely szerint: „minden csak vélemény”.

A témáról elöljáróban kifejtette: a művészet és a gazdaság szükségszerű kapcsolatáról alkotott vélemények jobbára eltérők. Úgy gondolja, hogy a művészeti nevelés a gazdasági szektor folyamatos innovációigényének kiapadhatatlan kreatív forrása, a felnőttkori rendszeres kultúrafogyasztás pedig segít szinten tartani a mindennapok hajtásában elfáradt érzelmi intelligenciát. Ez a fenntarthatóság-szempontú gazdasági-társadalmi döntésekhez nélkülözhetetlen. „A világ üzleti és művészeti szektorai jelenleg hasonló válságban vannak, és szükséges szemléletet váltanunk, hogy megérthessük a körülöttünk zajló folyamatokat – azért, hogy adott esetben javíthassunk rajtuk” – fogalmazott az igazgató.
 

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia szabadegyetemi sorozatán művészetkedvelők, érdeklődők, fiatalok és idősebbek egyaránt, korhatár nélkül részt vehetnek az Ybl Budai Kreatív Házban. Célja, hogy olyan alternatívákat nyújtson, amely kívül esik a felsőoktatás tananyagán, és közelebb vihet a kortársművészet általános megértéséhez, mely korunk globálisan fontosnak ítélt aktuális kihívása.

Regisztráció, érkezés, helyfoglalás: 17:00- 17:30 (a helyek száma korlátozott)

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció itt: www.contemporary.hu/szabadegyetem  (A Facebookon való visszajelzés nem számít regisztrációnak!)