A Csepel-expedíció kalandjai Tibetben

A „Made in Asia” programsorozat következő eseményén ismét magyar utazók ázsiai kincseinek nyomába eredünk. Végh József tibetológus előadása
 

Az Ybl Budai Kreatív Ház és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum ismeretterjesztő sorozatának célja, hogy olyan 19–20. századi utazók, tudósok és gyűjtők életével ismertesse meg a nagyközönséget, akiket egytől-egyig menthetetlenül „megfertőzött” Ázsia.

Előadás

1957-ben a Hopp Ferenc Múzeumba kerültek azok a hivatalos ajándéktárgyak, amelyeket a Csepel teherautókkal a tibeti fővárosban járt magyarok kaptak a Dalai láma hivatalától. Majd 1999-ben, Rév Miklós halála után az úton készült fényképekkel együtt ugyancsak a múzeum gyűjteményébe jutottak azok a tibeti tárgyak és festmények is, amelyeket az expedíció fotóriportere vásárolt magának Lhászában. Mit keresett a külön erre a célra épített három Csepel „hegyi diesel” Kínában? Mit láthattak meg az azóta eltűnt régi Tibetből a magyar műszaki szakemberek? Mit tudott ebből megmutatni a Szabad Nép, majd később a Népszabadság fotóriportere, aki 1955-ben már járt Kínában? Ezeknek és még megannyi kérdésnek járhatnak utána azok, akik részt vesznek Végh József előadásán.


Várjuk Önöket sok szeretettel!
 

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Erre az eseményre már nem lehet regisztrálni