A giccs határain és azon túl

Készman József művészettörténész előadása Jeff Koonsról

Igazi csemegével indítjuk az Ybl Budai Kreatív Ház népszerű rendezvénye, a Kortárs Műgyűjtő Akadémia szabadegyetemi sorozatának idei előadásait. Készman József művészettörténész az önjelölt képzőművész és celebritás, Jeff Koons munkásságát mutatja be.

A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

Előadás

Keresve sem találhatnánk reprezentatívabb figurát művészet és branding tökéletes találkozására a celebritás aurájában sütkérező Jeff Koonsnál, aki PR-szakemberből lett önjelölt képzőművész – és ráadásul világhírű.

Hogyan és miért működik mindaz, amit kitalált, vagy amire ösztönösen ráérzett? Erre keressük a választ a Kortárs Műgyűjtő Akadémia szabadegyetemi sorozatának idei első előadásán – írta beharangozóként az előadó, Készman József művészettörténész, kurátor, korábban a Műcsarnok főkurátora, jelenleg a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum főosztályvezetője.

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia szabadegyetemi sorozatán művészetkedvelők, érdeklődők, fiatalok és idősebbek egyaránt, korhatár nélkül részt vehetnek az Ybl Budai Kreatív Házban. A programsorozat célja, hogy olyan alternatívákat nyújtson, amely kívül esik a felsőoktatás tananyagán, és közelebb vihet a kortárs művészet általános megértéséhez, mely korunk globálisan fontosnak ítélt aktuális kihívása.

A rendezvényen megvásárolható Kertész László: Kortárs műgyűjtés című könyve.

Ezt az eseményt a nagy érdeklődésre való tekintettel a Kortárs Műgyűjtő Akadémia Facebook-oldalán (kivételesen nyíltan) élőben is lehet követni. 

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 
Jelentkezzen itt!