Kőrösi Csoma Sándor hagyatéka

Orosz Gergely tibetista előadása a legendás keletkutató örökségéről

Az Ybl Budai Kreatív Ház és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum Made in Asia című ismeretterjesztő sorozatának következő előadása Kőrösi Csoma Sándor keletkutató szellemi hagyatékát mutatja be.

A BELÉPÉS DÍJTALAN, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Előadás

A magyar kutatók korán bekapcsolódtak a buddhizmus kutatásába, sok tekintetben úttörő munkát végeztek. Közülük is kiemelkedik Kőrösi Csoma Sándor (1784-1842), aki a magyarok őshazája után kutatva éveket töltött Észak-India tibeti buddhista kolostoraiban, elsajátította a tibeti nyelvet, és feltérképezte a tibeti buddhista irodalmat.

A Made in Asia című ismeretterjesztő sorozat következő előadásán Orosz Gergely tibetista, az ELTE Távoli-keleti Intézetének szakmunkatársa e nagy formátumú személyiség, Kőrösi Csoma Sándor szellemi hagyatékával ismertet meg bennünket.

Az Ybl Budai Kreatív Ház és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum tavaly indított ismeretterjesztő sorozatának célja, hogy olyan 19-20. század eleji utazók, tudósok és gyűjtők életével ismertesse meg a nagyközönséget, akiket egytől egyik menthetetlenül „megfertőzött” Ázsia.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Erre az eseményre már nem lehet regisztrálni