A kortárs ékszer mint viselhető médium

Simonyi István művészettörténész, gyűjtő előadása a Kortárs Műgyűjtő Akadémia szabadegyetemén

Előadás

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) sorozatának újabb előadása – közkívánatra – bevezeti a hallgatóságát az ékszertervezés történetének fejlődésébe, a művészi kortárs ékszer műfajába és válfajainak terebélyes rendszerébe. Hazai és nemzetközi példákon keresztül ismerteti meg a legfontosabb alkotókat. Közös gondolkodásra hív arról, mi is ma a kortárs ékszertervezés célja, hogyan érdemes gyűjteni és viselni ezeket a műalkotásokat. Mindezek által közelebb kerülhetünk a kortárs művészet globális rendszere, az art world megértéséhez is. 

Simonyi István művészettörténész, művészeti menedzser, elismert gyűjtő, többek között a BÁV Aukciósház ékszerbecsüs szakának és a Kortárs Műgyűjtő Akadémia kurzusainak előadója. 

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia őszi előadás-sorozatán a CCA hallgatókkal együtt művészetkedvelők, érdeklődők, fiatalok és idősebbek egyaránt, korhatár nélkül vehetnek részt az Ybl Budai Kreatív Házban. Az előadások „A sikeres kortárs műgyűjtés alapjai” című népszerű kurzushoz kapcsolódnak. A Kortárs Műgyűjtő Akadémia célja, hogy olyan alternatívákat nyújtson, amely túlmutat a felsőoktatás tananyagán, és közelebb vihet a kortársművészet általános megértéséhez, amely korunk globálisan fontos, aktuális kihívása.  

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció itt: http://contemporary.hu/szabadegyetem_1016

(A Facebookon való visszajelzés nem számít regisztrációnak!)Az érkezőket csak a terem befogadóképessége erejéig tudjuk beengedni (a regisztráltakat elsőként), ezért előre is szíves megértésüket kérjük.

Regisztráció, érkezés, helyfoglalás: 17:00-17:30

Az előadást zárt láncú közvetítéssel élőben lehet majd követni, a regisztráltak e-mailben kapnak hozzá belépési kódot.

Bónusz: a résztvevők között 2 darab, a CCA őszi kurzusának egy napjára szóló részvételi lehetőséget sorsolunk ki.