A kortárs mint versenyelőny - kultúrcégek az üzleti világban

Egyre többen ismerik fel a kulturális pozicionálás mély és hosszan ható marketingértékét

 

Előadó Gajzágó György, a Kortárs Műgyűjtő Akadémia igazgatója

Előadás

Folytatódik a Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) szabadegyetemének előadás-sorozata az Ybl Budai Kreatív Házban.

Gajzágó György, a Kortárs Műgyűjtő Akadémia alapító igazgatója előadása előzeteseként elmondta: ha globálisan nézzük, érzékelhetően emelkedik azoknak a cégeknek a száma, amelyek a humán faktort stratégiailag kezelik a cég branding vonalán belül. Nemcsak arról van szó, hogy kortárs képek lógnak irodáik falain, hanem egy-egy cég már a marketingüzeneteiben is alkalmazza a kortárs művészet markáns vizuális eszközeit. A CSR (társadalmi/céges felelősségvállalás) tevékenységének keretében pedig művészeti kezdeményezések mellé áll, esetleg hírértékű díjak, művészeti projektek finanszírozásában is szerepet vállal. Egyre többen ismerik fel a kulturális pozicionálás páratlanul mély és hosszan ható marketingértékét, és keresik az utat ahhoz, hogy ez a cég imázsába, brandjébe jótékonyan beépülhessen. Mindez egy átgondolt, progresszív folyamat eredménye lehet, amely a korábbi gyakorlatokhoz képest a résztvevőktől más attitűdöt, más típusú fókuszálást és az eddigiektől eltérő, céltudatos fenntarthatósági értékszemléletet igényel – hangsúlyozta.

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) szabadegyetemének őszi előadás-sorozatán a CCA hallgatóival együtt művészetkedvelők, érdeklődők, fiatalok és idősebbek egyaránt, korhatár nélkül vehetnek részt az Ybl Budai Kreatív Házban. Az előadások A sikeres kortárs műgyűjtés alapjai című népszerű kurzushoz kapcsolódnak. A Műgyűjtő Akadémia célja, hogy olyan alternatívákat nyújtson, amely túlmutat a felsőoktatás tananyagán, és közelebb vihet a kortárs művészet általános megértéséhez, mely korunk globálisan fontos, aktuális kihívása.  

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Helyfoglalás 16.00 és 17.30 között. Az érkezőket csak a terem befogadóképessége erejéig tudjuk beengedni (a regisztráltakat elsőként), ezért szíves megértésüket kérjük.

Regisztráció itt: http://contemporary.hu/szabadegyetem_0918 (A Facebookon való visszajelzés nem számít regisztrációnak!) Az előadást zárt láncú közvetítéssel élőben lehet majd követni, a regisztráltak e-mailen belépési kódot kapnak.

Javasoljuk, hogy az előadás előtt tekintsék meg a Felfedezők című kiállítást!