Kurátori előadás Reigl Juditról

Gimesy Péter művészettörténész mutatja be a művész életét, munkásságát

Az egyik legismertebb magyar kortárs művész, Reigl Judit életét, egymásra épülő alkotói ciklusait, életművét mutatja be előadásán Gimesy Péter művészettörténész, az Ybl Budai Kreatív Ház Reigl Judit: Palimpszeszt című kiállításának kurátora. 

A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

Előadás

A világhírű festőművész, Reigl Judit életének legfontosabb állomásaival, egymásra épülő, de mégis jól elkülönülő festői periódusaival ismerkedhetnek meg, akik velünk tartanak az Ybl Budai Kreatív Ház Reigl Judit: Palimpszeszt című kiállításához kapcsolódó eseményen, a tárlat kurátora, Gimesy Péter művészettörténész előadásán.

Reigl Judit az egyik legismertebb magyar kortárs művész. Alkotásaiért versengenek a nagy nemzetközi aukciókon: 2016-ban egy licitverseny végén az új tulajdonos 411 ezer eurót, jelenlegi árfolyamon mintegy 130 millió forintot fizetett egyik festményéért. 

Alkotásai a világ legnagyobb és legfontosabb kortárs közgyűjteményeiben, a New York-i Museum of Modern Artban, a Metropolitan Múzeumban, a londoni Tate Modernben és a párizsi Pompidou Központban láthatók. Ezen képek testvér-darabjait, valamint eddig még be nem mutatott festményeket tekinthetnek meg az érdeklődők az Ybl Budai Kreatív Ház kiállításán, amely május 5-ig várja a látogatókat.

Erre az eseményre már nem lehet regisztrálni

Nézze meg az előadáson készült képeinket