Lángész és őrültség a kreativitásban

Művészek, zsenik, őrületek, mítoszok és a valóság – Kőváry Zoltán klinikai szakpszichológus előadása
 

Vírus Art – a Vírus Klub és az Ybl Budai Kreatív Ház közös sorozatának harmadik estje

Előadás

Lángész és őrültség a kreativitásban – mítosz és valóság címmel Kőváry Zoltán (klinikai szakpszichológus, magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész, az ELTE PPK Pszichológiai Intézet Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszékének docense) tart előadást.

A Vírus Klub és az Ybl Budai Kreatív Ház közös, Vírus Art névre keresztelt sorozatának fókuszában a művészet áll, minden est alkalmával más és más megvilágításban. A témát a határterületek, a társtudományok felől közelítjük új szemléletmódokkal, melyek nyomán a művészet izgalmas, titokzatos vagy egyszerűen csak ritkán látott színeit fedheti fel előttünk.

A harmadik alkalommal Kőváry Zoltán klinikai szakpszichológus, magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész lesz a vendégünk, aki a zsenialitásról, az őrületről és a kettő között húzódó határról értekezik. Kiderül, mi táplálta oly hosszasan a zsenikultusz elméletét, hogy a művészek alkotómodorában volt-e bármi őrülethez közeli, és hogy valójában mit is árul el egy életrajz pszichológus szemmel nézve.

 

Várunk benneteket sok szeretettel!
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni az alábbi e-mail címen lehet: virus.klub@virusklub.hu