Látogatás a Mennyei Birodalomban

Dr. Bozóky Dezső császári és királyi sorhajóorvos ázsiai utazásai

Az Ybl Budai Kreatív Ház és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum Made in Asia című ismeretterjesztő sorozatának következő előadása Dr. Bozóky Dezső császári és királyi sorhajóorvos ázsiai utazásait mutatja be.

A BELÉPÉS DÍJTALAN, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Előadás

Dr. Bozóky Dezső méltatlanul elfeledett világutazóink egyike. Orvosi diplomájával a tarsolyában, fényképész tudásával felvértezve 1904-ben került az osztrák-magyar haditengerészet kötelékébe. Mint hajóorvos, 1905 és 1909 között két alkalommal látogatott Ázsiába: először az Oszmán Birodalomba, majd a Távol-Keletre.

Mindkét útjáról jelentős mennyiségű fotóval tért haza. Felvételei bemutatják a meglátogatott területek érdekességeit, mindennapi életét. Kortársaival ellentétben nem statikus beállításokkal dolgozott, kifejezetten fotóriporteri erényeit csillogtatta.

Dr. Bozóky Dezső császári és királyi sorhajóorvos ázsiai utazásaival, az ezek során készült felvételekkel Katkó Tamás fotóművész, a Kolta Galéria vezetője ismerteti meg az érdeklődőket.

Az Ybl Budai Kreatív Ház és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 2018-ban indított ismeretterjesztő sorozatának célja, hogy olyan 19-20. századi eleji utazók, tudósok és gyűjtők életével ismertesse meg a nagyközönséget, akiket egytől-egyig magával ragadott Ázsia.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Erre az eseményre már nem lehet regisztrálni