Mark Rothko és az absztrakt expresszionizmus

Gimesy Péter művészettörténész előadása Mark Rothko-ról

Mark Rothko (1903–1970) művészete sokunk számára nehezen megközelíthető és értelmezhető, de a“XX. századi stílusok – XX. századi művészek” programsorozatunk legújabb előadásapontosan ezt a különleges stílust szeretné megismertetni és közelebb hozni.

 

A BELÉPÉS DÍJTALAN, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

 

ELŐADÁS 2019. november 25. hétfő 18:30 - 19:30

Előadás

Mark Rothko azok közé az absztrakciót megújító amerikai művészek közé tartozott, akik elsőként kombinálták az absztrakt stílust az expresszionizmussal. Érzelmekre épülő, letisztult, ugyanakkor lírai stílusa teljesen új hangot hozott a modern művészetbe.  Az előadás során  Gimesy Péter az életmű minden részletére kitér, megemlíti  az ihletet adó  klasszikus festményeket, és megmutatja bennük az inspiráció okait. Az izgalmas előadásra minden érdeklődőt szeretttel várunk!

Programsorozatunk célja a XX. századi művészettörténet meghatározó stílusainak megismertetése egy-egy kimagasló mester életművén keresztül. Az előadásokon Gimesy Péter művészettörténész hozza közelebb a XX. század irányzatait, nem ritkán még ma is fenntartásokkal, idegenkedve figyelt stílusait, azok számára is érthetővé és érdekessé téve a témát, akik eddig nem érdeklődtek a modern művészet iránt.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Tájékoztatjuk, hogy a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy a regisztráció során megadott személyes adatait a program társszervezője, az Uro Communications Kft. (székhely: 1037 Budapest, Mátyáshegyi út 4., adószáma: 24241641-2-41), mint adatkezelő is megismerje.

Erre az eseményre már nem lehet regisztrálni