Miért bennfentes az art world?

Írott és íratlan szabályok a kortárs művészetben

Az art world működési mechanizmusa köztudottan, bennfentes, bizalmas információkra épül. Bencsik Barnabás művészettörténész előadása során – amely az Ybl Budai Kreatív Ház tavaszi nagy sikerű estjének ismétlése – megnézzük, miért van ez így, mi a célja, miért szükségszerű, hogy így legyen.

 

A BELÉPÉS DÍJTALAN, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Előadás

A kortárs világot sokszor, és bizonyára nem véletlenül hasonlítják a tőzsdéhez, azzal a megjegyzéssel, hogy amíg tőzsdén a bennfentes kereskedelmet büntetik, az art world működési mechanizmusa köztudottan, és nem kis mértékben, bennfentes, bizalmas információkra épül.

Előadásunk - amely a tavaszi nagy sikerű estünk ismétlése - során megnézzük, miért van ez így, mi a célja, miért szükségszerű, hogy így legyen. A kulisszák mögé betekintve megismerjük a globális színtér színpompás forgatagának rejtett koreográfiáját, és így megérthetjük a kortárs világ legfontosabb mozgatórugóit, valamint izgalmas dinamikáját.

Előadónk Bencsik Barnabás független művészettörténész, kurátor, a Glassyard Galéria vezetője, a Ludwig Múzeum korábbi igazgatója.

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia őszi előadás-sorozatán a CCA-hallgatókkal együtt művészetkedvelők, érdeklődők, fiatalok és idősebbek egyaránt, korhatár nélkül vehetnek részt az Ybl Budai Kreatív Házban. Az előadások „A sikeres kortárs műgyűjtés alapjai” című népszerű kurzushoz kapcsolódnak. A Kortárs Műgyűjtő Akadémia célja, hogy olyan alternatívákat nyújtson, amely túlmutat a felsőoktatás tananyagán, és közelebb vihet a kortárs művészet általános megértéséhez, amely korunk globálisan fontos, aktuális kihívása.


A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció itt: http://contemporary.hu/szabadegyetem_1113

(A Facebookon való visszajelzés nem számít regisztrációnak!) Az érkezőket csak a terem befogadóképessége (45 fő) erejéig tudjuk beengedni (a regisztráltakat elsőként), ezért előre is szíves megértésüket kérjük.

Regisztráció, érkezés, helyfoglalás: 17:00-17:30