Miért nem baj, ha bennfentes?

Tabuk nélkül: írott és íratlan játékszabályok a kortárs művészet világában
 

Bencsik Barnabás művészettörténész előadása

Előadás

A kortárs világot sokszor – és bizonyára nem véletlenül – hasonlítják a tőzsdéhez, azzal a megjegyzéssel, hogy amíg tőzsdén a bennfentes kereskedelmet büntetik, az art world működési mechanizmusa köztudottan és nem is kis mértékben bennfentes, bizalmas információkra épül. Előadásunk során megnézzük, mi ennek az oka és célja, miért szükségszerű. A kulisszák mögé tekintve megismerhetjük a globális színtér színpompás forgatagának rejtett koreográfiáját, így felfedezhetjük a kortárs világ legfontosabb mozgatórugóit, valamint izgalmas dinamikáját.

Előadónk Bencsik Barnabás független művészettörténész, kurátor, a Glassyard Galéria vezetője, a Ludwig Múzeum korábbi igazgatója.

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) nyári előadás-sorozatán a CCA hallgatókkal együtt művészetkedvelők, érdeklődők, fiatalok és idősebbek egyaránt, korhatár nélkül vehetnek részt az Ybl Budai Kreatív Házban. Az előadások „A sikeres kortárs műgyűjtés alapjai” című népszerű kurzushoz kapcsolódnak. A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) célja, hogy olyan alternatívákat nyújtson, amely túlmutat a felsőoktatás tananyagán, és közelebb vihet a kortársművészet általános megértéséhez, mely korunk globálisan fontos, aktuális kihívása.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció itt: www.contemporary.hu/szabadegyetem �(A Facebookon való visszajelzés nem számít regisztrációnak!)
Regisztráció, érkezés, helyfoglalás: 16.30 és 17.00 között.

Javasoljuk, hogy az előadás előtt tekintsék meg Kovásznai György emlékkiállítását!