Mit látunk? Mitől kortárs? Mitől műalkotás?

„A legnemesebb élvezet a megértés öröme”

Szurcsik József művészettörténész előadása a Kortárs Műgyűjtő Akadémia szabadegyetemén.

Az elmaradt előadás új időpontját hamarosan meghirdetjük!

Előadás

Leonardo da Vinci fent idézett megállapítása a mottója a Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) soron következő szabadegyetemi előadásának.              

Megfelelő látásmód nélkül sokak számára tűnik ismeretlennek a kortársművészet (contemporary art). Ennek elsajátítása hagyományosan akár több évet is igénybe vehet, de Szurcsik József művészettörténész célzott előadása segítségével bepillantást nyerhetünk a kortárs képek értelmezésébe. A szemléletmód elmélyíthető, a nyelvezet megértéséhez szükséges idő drasztikusan lerövidíthető, ami hatékonyan segítheti a magabiztos döntéseket a vásárlások során. A kortárs nyelvezet elsajátításával megnyílik előttünk az út a művek megértéséhez, ami új örömforrást eredményez majd, és ezek a tényezők összességükben hozzájárulhatnak az életminőségünk javításához.                      

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) nyári előadássorozatán a CCA hallgatókkal együtt művészetkedvelők, érdeklődők, fiatalok és idősebbek egyaránt, korhatár nélkül vehetnek részt az Ybl Budai Kreatív Házban. Az előadások „A sikeres kortárs műgyűjtés alapjai” című népszerű kurzushoz kapcsolódnak. A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) célja, hogy olyan alternatívákat nyújtson, amely túlmutat a felsőoktatás tananyagán, és közelebb vihet a kortársművészet általános megértéséhez, mely korunk globálisan fontos, aktuális kihívása.               

(Regisztráció, érkezés, helyfoglalás: 16.30-17.00 között, előregisztráció lejjebb.)          

 A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Regisztráció itt: www.contemporary.hu/szabadegyetem
A program végén a résztvevőket várjuk Kovásznai György életmű-kiállításának megnyitójára.