A modern lélek első festője

Gimesy Péter művészettörténész előadása Edvard Munchről

Edvard Munch egyszerre volt a szorongás és a megnyugvás festője. Ma is aktuális életművével foglalkozik a XX. századi stílusok – XX. századi művészek programsorozat harmadik előadása.

A BELÉPÉS DÍJTALAN, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Előadás

Idén van Edvard Munch (1863-1944) halálának 75. évfordulója. Az Ybl Budai Kreatív Ház XX. századi stílusok – XX. századi művészek című programsorozatának harmadik előadásán Gimesy Péter művészettörténész az életmű minden korszakát bemutatja.

Edvard Munch Sikoly című képével – melyet több verzióban is elkészített – világhírű festővé vált. Egyszerre volt a szorongás és a megnyugvás festője. Festmény ciklusainak témái ma is aktuálisak, mindenkit megérintenek. A norvég festő az alapvető emberi érzelmeket modern expresszív eszközökkel ábrázolja és rávilágít arra is, hogy azokat egyre nehezebb átélnünk. 

Programsorozatunk célja a XX. századi művészettörténet meghatározó stílusainak megismertetése egy-egy kimagasló mester életművén keresztül. Az előadásokon Gimesy Péter művészettörténész hozza közelebb a XX. század irányzatait, nem ritkán még ma is fenntartásokkal, idegenkedve figyelt stílusait, azok számára is érthetővé és érdekessé téve a témát, akik eddig nem érdeklődtek a modern művészet iránt.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Erre az eseményre már nem lehet regisztrálni

Nézze meg az előadáson készült képeinket