A nagyoktól érdemes tanulni!

Gajzágó György előadása az art brandingről

Előadásomban elszakadok a hagyományos márkaépítési megközelítéstől, és „unortodox” szemlélettel világítom meg a művészeti branding alapvető összefüggéseit – mondta el elöljáróban Gajzágó György, a Kortárs Műgyűjtő Akadémia igazgatója. Sikertörténeteket boncolgatva elemezhetjük a hírnévhez vezető utakat, ami láttatja majd, hogy nincsenek kőbe vésett stratégiák.

 

A BELÉPÉS INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Előadás

A pályamodellek választhatók és alakíthatók. A cél a rendszerszemlélet átadása, mivel a teljes kép és a működési mechanizmusok megismerésén keresztül vezet az út ahhoz, hogy minden hallgató az egyéniségének megfelelően eldönthesse, hová helyezi el magát ebben a gépezetben, és hogy képzeli el ezen belül a saját tevékenységét – legyen az műkedvelő, gyűjtő vagy alkotó.

A hagyományos és ismert kereskedelmi márkákat és az ugyancsak ismert művészbrandeket szemlélve megláthatjuk a párhuzamosságokat, és kitérünk a crossbranding mint stratégiai irányvonal jelenségére és jelentőségére is. Felmérhetjük lehetőségeinket a felsorolt példák és esettanulmányok ismeretében, melyekkel megmutatom, hogy nincsenek korlátok, és aki AKAR, az meg tudja „hekkelni” a rendszert, ha ismeri annak működését, és a produkciója ennek eredményében sikerre predesztinált lehet.

Felismerhetjük, miben hasonló az art world és a tőzsde, és persze miben különböznek – hogy egy kis gazdasági vonalat is érintsünk –, mert hogy a dolgok szorosan összefüggenek ­–  foglalta össze előadását Gajzágó György.

Gajzágó György brandmenedzser, a Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) alapító-igazgatója, Kertész László: Kortárs műgyűjtés című kézikönyvének szerkesztője.

A Kortárs Műgyűjtő Akadémia őszi előadás-sorozatán a CCA-hallgatókkal együtt művészetkedvelők, érdeklődők, fiatalok és idősebbek egyaránt, korhatár nélkül vehetnek részt az Ybl Budai Kreatív Házban. Az előadások „A sikeres kortárs műgyűjtés alapjai” című népszerű kurzushoz kapcsolódnak. A Kortárs Műgyűjtő Akadémia célja, hogy olyan alternatívákat nyújtson, amely túlmutat a felsőoktatás tananyagán, és közelebb vihet a kortárs művészet általános megértéséhez, amely korunk globálisan fontos, aktuális kihívása.

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Figyelem: az előadás a megszokottól eltérően szerdán lesz!

Regisztráció itt: http://contemporary.hu/szabadegyetem_1128

(A Facebookon való visszajelzés nem számít regisztrációnak!) Az érkezőket csak a terem befogadóképessége (45 fő) erejéig tudjuk beengedni (a regisztráltakat elsőként), ezért előre is szíves megértésüket kérjük.

Regisztráció, érkezés, helyfoglalás: 17:00-17:30