Salvador Dali és a szürrealizmus

Gimesy Péter művészettörténész előadása

Egy igazi szürreális utazással indítjuk az Ybl Budai Kreatív Ház legújabb programsorozatát. A XX. századi stílusok – XX. századi művészek első előadásán Salvador Dalit mutatja be Gimesy Péter művészettörténész.

A BELÉPÉS DÍJTALAN, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Előadás

A XX. század egyik leghíresebb és valószínűleg egyik legnépszerűbb művészéről, Salvador Daliról lesz szó a XX. századi stílusok – XX. századi művészek programsorozat első előadásán. Dali szenvedélyesen "paranoiás" alkotó módszerének feltérképezése során egy minden elemében összefüggő, rendkívül izgalmas szürrealista „Dali univerzumot” találunk. Ennek alkotó elemeit, festményeit, szobrait és filmművészeti kísérleteit ismerhetik meg, akik részt vesznek az előadáson.

Az Ybl Budai Kreatív Ház XX. századi stílusok – XX. századi művészek című programsorozatának célja a XX. századi művészettörténet meghatározó stílusainak megismertetése egy-egy kimagasló mester életművén keresztül. Az előadásokon Gimesy Péter művészettörténész a XX. század irányzatait, nem ritkán még ma is fenntartásokkal, idegenkedve figyelt stílusait hozza közelebb, azok számára is érthetővé és érdekessé téve a témát, akik eddig nem érdeklődtek a modern művészet iránt.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Helyfoglalás érkezési sorrendben, a helyek száma korlátozott.

Erre az eseményre már nem lehet regisztrálni

Nézze meg az előadáson készült képeinket