Szabadegyetem a műgyűjtésről

A klasszikus és a kortárs műgyűjtés közötti különbségeket veszi számba az előadás-sorozat.


 

Előadás

A mai műkereskedelem minden tekintetben a figyelem fókuszálására törekszik. Ez a tendencia hívta életre a művészeti vásárok és aukciók erőteljes dominanciáját a piacon. A kortárs és a klasszikus művészet értékesítési stratégiái azonban mégis erőteljes különbségeket mutatnak! Ennek alapvető okai a klasszikus– tehát már kanonizált – és a kortárs – még erőteljesen alakuló, formálódó – művészet természetéből fakadó különbségekből adónak. 
Ezek a sajátosságok ugyanakkor a gyűjtés miértjét, célját, valamint a gyűjtő szerepét is másként határozzák meg úgy a műkereskedelem, mint a tágabban vett társadalom nyilvánosság tereiben is.

 

Beharangozó:

- A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) május 22-i kortársművészeti szabadegyetemén művészetkedvelők, érdeklődők, fiatalok és idősebbek egyaránt, korhatár nélkül részt vehetnek az Ybl Budai Kreatív Házban. 


Előregisztráció itt: www.contemporary.hu/szabadegyetem

 

- A Kortárs Műgyűjtő Akadémia (CCA) célja, hogy olyan alternatívákat nyújtson, amely kívül esik a felsőoktatás tananyagán, és közelebb vihet a kortársművészet általános megértéséhez, mely korunk globálisan fontosnak ítélt aktuális kihívása. 

 

Regisztráció, érkezés, helyfoglalás: 17:00- 17:30 (a helyek száma korlátozott)

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
(A Facebookon való visszajelzés nem számít regisztrációnak!)

Regisztráció itt: www.contemporary.hu/szabadegyetem