A Tükör utcától a Taklamakánig

Made in Asia / 7: Kelecsényi Ágnes előadása

Az előadás-sorozat témája ezúttal Stein Aurél, a Selyemút legendás felfedező-régésze, aki kutatási eredményeivel új megvilágításba helyezte Belső-Ázsia szerepét az emberiség történetében. Angol lovag és magyar hazafi: regényes életútjába az Ybl Budai Kreatív Ház Magyarok a Selyemúton című időszaki kiállításának nyomdokán haladva, a kiállítás kurátorának szemszögéből nyerünk betekintést.

 

A BELÉPÉS INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Előadás

Az Ybl Budai Kreatív Ház és a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum ismeretterjesztő sorozatának célja, hogy olyan, a 19. század második felében, 20. század elején élt utazók életével ismertesse meg a nagyközönséget, akiket egytől egyik menthetetlenül megfertőzött a műgyűjtés szenvedélye.

Ezúttal Stein Aurél kerül az est középpontjába, a Selyemút legendás felfedező-régésze, aki kutatási eredményeivel új megvilágításba helyezte Belső-Ázsia szerepét az emberiség történetében. Angol lovag és magyar hazafi: regényes életútjába az Ybl Budai Kreatív Ház Magyarok a Selyemúton című időszaki kiállításának nyomdokán haladva, a kiállítás kurátorának, Kelecsényi Ágnesnek (Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár) szemszögéből nyerünk betekintést.

A Magyarok a Selyemúton című kiállítás 2019. január 31-ig látogatható.

 

A program regisztrációhoz kötött és ingyenes.

Jelentkezésüket a következő e-mail-címre várjuk: azsia@budaikreativhaz.hu.

Nézze meg a kiállításhoz készült katalógust