Vírus Art: A festővászontól a filmvászonig

Kompozíciók ihletői: Hopper, Magritte, Goya és a többiek

Filmek képi világát megihlető festményekről, a filmkészítés és a festészet kapcsolatáról lesz szó Vírus Art programsorozatunk következő eseményén. Buzogány Anna művészetfilozófus előadásán arról lesz szó, hogyan hatnak ránk és egymásra festmények és filmek álló- illetve mozgó képei.

A BELÉPÉS DÍJTALAN, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Előadás

Vajon mikor és miért hat ránk igazán egy kép? Egy nagyszerű festmény könnyűszerrel képes a bőrünk alá mászó katarzis előidézésére, a sikert pedig rafinált összehatásának köszönheti. A szimbolika, a perspektíva, a fény és az árnyék játéka, a színhasználat és az üzenet kivételes eredményeként.

Nem csoda, ha a nagy filmrendezők előszeretettel nyúlnak a régi klasszikusokhoz ihletért, hiszen amellett, hogy részei a kollektív emlékezetünknek érdemes tőlük tanulni, hiszen a katarzis nekik már sikerült.

A Vírus Art következő rendezvényén Buzogány Anna összehasonlító irodalmár, művészetfilozófus lesz a vendégünk. Buzogány Anna előadásában festmények és filmek összefonódó kapcsolatáról lesz szó Hitchcocktól Wes Andersonon és Christopher Nolanen át Riddley Scottig.

A Vírus Klub és az Ybl Budai Kreatív Ház közös együttműködésében létrejövő Vírus Art sorozatunk fókuszában a művészet áll, ám minden estünk alkalmával más és más megvilágításban. A témát a határterületek, a társtudományok felől közelítjük új szemléletmódokkal, melyek nyomán a művészet izgalmas, titokzatos vagy egyszerűen csak ritkán látott színeit fedheti fel előttünk.

 

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Helyfoglalás érkezési sorrendben, a helyek száma korlátozott.

Tájékoztatjuk, hogy a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy a regisztráció során megadott személyes adatait a program társszervezője, az Uro Communications Kft. (székhely: 1037 Budapest, Mátyáshegyi út 4., adószáma: 24241641-2-41), mint adatkezelő is megismerje.

Erre az eseményre már nem lehet regisztrálni

Nézz meg az előadáson készült képeinket