VIRUS ART: A festővászontól a filmvászonig 2.0

Buzogány Anna művészetfilozófus előadása arról, hogy mit ad hozzá egy filmhez a benne megjelenő műalkotás?
 

Vajon a filmvásznon megidézett műalkotások milyen céllal kapnak teret egy-egy történetben? Egyszerű esztétikai pluszról van szó, vagy a képi megjelenítésmód miatt az operatőri ihletettség számlájára kell írnunk a megjelenésüket? Talán van valamilyen plusz, mögöttes tartalom, aminek az előhívásával egy extra jelentésréteg, egy izgalmas karakterelem kerül a birtokunkba? Esetleg a tudatalattinkra kíván hatni a filmes alkotó? Bármiről is legyen szó, mindenképpen izgalmas utazás a nyomába eredni a filmes sorok között megbúvó gyöngyszemeknek, erre teszünk kísérletet decemberi Vírus Art alkalmunkon Buzogány Anna művészetfilozófus, a Vírus Estek szervezőjének segítségével. 

 

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Várjuk Önöket sok szeretettel!

 

Előadás

Mi a köze Jokernek Egon Schieléhez, Scorsese magányos viharszigetének Arnold Böcklinhez, vagy éppen a Jégvarázsnak Jean-Honoré Fragonard habos-babos rózsaszín ruhában hintázó hölgyéhez? Sok minden más mellett ez is kiderül majd december 11-én.

 

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a helyek száma korlátozott.
Kapunyitás: 18:00
Kezdés: 18:30

A Vírus Klub és az Ybl Budai Kreatív Ház közös együttműködésében létrejövő, Vírus Art névre keresztelt sorozatunk fókuszában a művészet áll, ám minden estünk alkalmával más és más megvilágításban. A témát a határterületek, a társtudományok felől közelítjük új szemléletmódokkal, melyek nyomán a művészet izgalmas, titokzatos vagy egyszerűen csak ritkán látott színeit fedheti fel előttünk.

Tájékoztatjuk, hogy a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy a regisztráció során megadott személyes adatait a program társszervezője, az Uro Communications Kft. (székhely: 1037 Budapest, Mátyáshegyi út 4., adószáma: 24241641-2-41), mint adatkezelő is megismerje.

Erre az eseményre már nem lehet regisztrálni