VÍRUS ART: Leonardo titkai – egy reneszánsz zseni nyomában

Antalffy Péter történész előadása arról, hogy ki is volt valójában Leonardo da Vinci, és jogosan tartjuk-e zseniálisnak a képeit? 

Mennyire igazak a róla terjedő korabeli és modern „mítoszok”, mennyit kísérletezett valójában, és szobrásznak, festőnek, vagy feltalálónak kell-e inkább tartanunk? Hány eredeti alkotása maradt az utókorra, és ezek közül mennyi a tényleg befejezett remekmű? Volt-e „kódja” Leonardónak, és találhatunk-e megfejtésre váró jeleket a képein? Megannyi kérdés és ez még mindig csak a töredéke annak, ami Leonardo da Vinci kapcsán az eszünkbe juthat. A világ méltán egyik legnépszerűbb alkotójáról van ugyanis szó, ám halálának 500. évfordulója is apropót szolgáltat arra, hogy vele foglalkozzunk. A Vírus Art keretében most Antalffy Péter történész ered a reneszánsz leghíresebb és leghírhedtebb alakját övező tudásunk és tévedéseink nyomába.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Várjuk Önöket sok szeretettel!

Előadás

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a helyek száma korlátozott.
Kapunyitás: 18:00
Kezdés: 18:30

A Vírus Klub és az Ybl Budai Kreatív Ház közös együttműködésében létrejövő, Vírus Art névre keresztelt sorozatunk fókuszában a művészet áll, ám minden estünk alkalmával más és más megvilágításban. A témát a határterületek, a társtudományok felől közelítjük új szemléletmódokkal, melyek nyomán a művészet izgalmas, titokzatos vagy egyszerűen csak ritkán látott színeit fedheti fel előttünk.

Tájékoztatjuk, hogy a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy a regisztráció során megadott személyes adatait a program társszervezője, az Uro Communications Kft. (székhely: 1037 Budapest, Mátyáshegyi út 4., adószáma: 24241641-2-41), mint adatkezelő is megismerje.

Erre az eseményre már nem lehet regisztrálni