Vírus Art: Time's Up

Művészet, mint hatalom és társadalmi aktivizmus

A kortárs művészet, mint társadalmi aktivizmus lesz a témája a Vírus Art programsorozatunk következő előadásának. Hermann Veronika kommunikáció kutató olyan példákon keresztül járja körbe a jelenséget, amelyek a művészet, a popkultúra és az aktivizmus határain mozognak.

A BELÉPÉS DÍJTALAN, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Előadás

A Vírus Art tavaszi nyitóeseményén Hermann Veronika kommunikáció kutató, az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék egyetemi adjunktusa lesz a vendégünk. Hermann Veronika előadásában a kortárs művészet társadalmi aktivizmusként történő megvalósulását mutatja be. 

Az aktivista művészet rendre kísérletet tesz arra, hogy kihasználja a politika saját eszközeit, például a megváltozott médiahasználati és kulturális szokásokat, próbálva azokat a szolidaritás szolgálatába állítani. Hermann Veronika előadásában az Egyesült Államokat, mint kontextust alapul véve olyan példákon keresztül járja majd körbe e jelenséget, amelyek a művészet, a popkultúra és az aktivizmus határain mozognak.

A Vírus Klub és az Ybl Budai Kreatív Ház közös együttműködésében létrejövő Vírus Art sorozatunk fókuszában a művészet áll, ám minden estünk alkalmával más és más megvilágításban. A témát a határterületek, a társtudományok felől közelítjük új szemléletmódokkal, melyek nyomán a művészet izgalmas, titokzatos vagy egyszerűen csak ritkán látott színeit fedheti fel előttünk.

 

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi e-mail címen lehet: virus.klub@virusklub.hu

Helyfoglalás érkezési sorrendben, a helyek száma korlátozott.