ANIM RELOAD - Turai Balázzsal

 

A személyes megismerkedésen túl mód nyílik az alkotó rövidfilmjeinek és az őt inspiráló alkotásoknak a bemutatására is

 

Előadás-sorozatunk fiatal rajzfilmes tehetségeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget, és egyúttal felidézi a magyar animációs hagyományokat is

Lecture

ANIM RELOAD előadás-sorozatunk fiatal rajzfilmes tehetségeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget, és egyúttal felidézi a magyar animációs hagyományokat is. Valamennyien a 2010-es években kezdték pályájukat, sokan közülük nagyon gyorsan dobogós helyezéseket értek el különböző filmfesztiválokon. Közös bennük, hogy a kreatív ipar új ágaihoz is kapcsolódnak, jól értenek az új médiaplatformokhoz, és sokféle felhasználói helyzetben feltalálják magukat. Az eseményt kéthetente, összesen 10 alkalommal rendezzük meg a Kovásznai Szalonban.

A második est meghívottja Turai Balázs animációs filmrendező.

Turai Balázs 2012-ben végzett a MOME-n. Ígéretes tehetség, szellemes, sokrétegű vizuális humora dinamikus történetvezetéssel társul. Globális tájékozottsága, rendkívüli műveltsége alapozza meg sokoldalú filmes munkásságát.

Készített már websorozatot fiatal felnőtteknek, az utóbbi években elkészítette első rövidfilmjét, a Róma bukását. Az elmúlt három évben oszlopos tagja volt – íróként és társrendezőként – a Candide rajzfilm-sorozatot készítő kreatív csapatnak. Jelenleg a Corvin Rajziskolában tanít. 

A személyes megismerkedésen túl mód nyílik az alkotó rövidfilmjeinek vagy éppen az őt inspiráló alkotásoknak a bemutatására is. A sorozat célja, hogy nyilvánosságot adjon az új rajzfilmes generációnak, melynek tagjait meglepően sok közös inspiráció és munka kapcsol össze – például a sorozat első estjén szereplő Zétényi Borbálát, Kreif Zsuzsannát és Turai Balázst a Candide –, és akik ugyanakkor egy-egy sajátos rajzfilmes stílusirányt képviselnek.

Az estek háziasszonya és moderátora Iványi-Bitter Brigitta művészet- és rajzfilmtörténész, kreatív producer, aki nemcsak Kovásznai György-kiállítás kurátora, hanem a Kovásznai-életműből inspirációt merítő Candide kreatív producere is.

A részvétel regisztrációhoz kötött! Jelentkezés a regisztracio@budaikreativhaz.hu címen.