Sztefanu Marina: fiktív és félfiktív valóságmodelleket építek

 

Felfedezők – kilenc fiatal művész közös kiállítása az Ybl Budai Kreatív Házban

 

A Budapest Art Mentor program kilenc fiatal képzőművész számára nyújt bemutatkozási lehetőséget. A Felfedezők című tárlat nem kevesebbre vállalkozik, mint megmutatni, hogy a posztmodern és a konceptuális művészet után mi az a forma és mód, amely által ki tudják fejezni érzéseiket, gondolataikat, felfedezéseiket a művészek. Az augusztus 30-án nyíló kiállítás előtt naponta bemutatunk egy-egy alkotót, kilencedikként – ábécérendben, Ádám Zsófia, Gaál Kata, Hajas Katinka, Horváth Lóczi Judit, Mátyási Péter, Orbán Előd, Szakál Éva, Szécsényi-Nagy Loránd után – Sztefanu Marinát.

News

Sztefanu Marina 1991-ben született Budapesten, azóta is itt él és dolgozik.

2016-ban grafikusként, majd 2017-ben képzőművész-tanárként diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Az Erasmus Program keretében 2014-ben egy szemesztert látogatott a Lisszaboni Egyetem képzőművészeti tanszékén.

„Érdekelnek a különböző társadalmakban, kultúrákban, emberekben és egyénekben tetten érhető eltérések és hasonlóságok. A más és más lehetséges felvetések, utópiák és társadalmi témakörök foglalkoztatnak. Minden esemény alaposabb megismerése egyre nyitottabbá teszi a dolgok megítélését, így végül nem lehet kijelenteni semmi biztosat, mivel minden felülíródhat egy addig ismeretlen nézőpontnak köszönhetően. A történelem sokféle, fabulációs formában való megéneklése, a berögzült sémák, a hitelesnek vélt álhírek, minden tény és tévhit csak egy frappánsan felépített makett, díszlet” – vallja világszemléletéről. „Egymás mellett létező fiktív és félfiktív valóságmodelleket építek” – teszi hozzá.

August 28, 2018.