Antiszociális művészek

Németh Attila előadása Caravaggioról és Czigány Dezsőről

Az antiszociális viselkedés lesz a fókuszban Vírus Art programsorozatunk következő eseményén. Németh Attila pszichiáter két mester életútjának pszichopatológiai elemzésével járja körül, össze lehet-e egyeztetni az agresszív indulatot és a művészi alkotást.

A BELÉPÉS DÍJTALAN, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Lecture

A Vírus Art következő rendezvényén Németh Attila pszichiáter, a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet főigazgatója lesz a vendégünk. Németh Attila előadásában a művészek személyisége lesz téma. 

A művészeket többnyire álmodozó, érzékeny, depresszióra hajlamos, labilis személyiségnek képzeljük el. Rendszerint magánéletüket tekintve sem a macsó típusba, sokkal inkább a támogatásra szoruló elesettek közé tartoznak. Nehezen képzelnénk hát el, hogy lehetnek közöttük gyilkosságot elkövető agresszív emberek is. 

Összeegyeztethető-e egyáltalán az agresszív indulat és a művészi alkotás? Ezt a kérdést járja körbe Németh Attila pszichiáter a két mester, Caravaggio és Czigány Dezső életútjának pszichopatológiai elemzése során.

A Vírus Klub és az Ybl Budai Kreatív Ház közös együttműködésében létrejövő Vírus Art sorozatunk fókuszában a művészet áll, ám minden estünk alkalmával más és más megvilágításban. A témát a határterületek, a társtudományok felől közelítjük új szemléletmódokkal, melyek nyomán a művészet izgalmas, titokzatos vagy egyszerűen csak ritkán látott színeit fedheti fel előttünk.

 

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Helyfoglalás érkezési sorrendben, a helyek száma korlátozott.

 

Tájékoztatjuk, hogy a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy a regisztráció során megadott személyes adatait a program társszervezője, az Uro Communications Kft. (székhely: 1037 Budapest, Mátyáshegyi út 4., adószáma: 24241641-2-41), mint adatkezelő is megismerje.

The event is full. Further registrations are not possible.