Virtuális tárlatséta: Bullás József - Fényrétegek  

Meghívhatjuk egy 360 fokos online tárlatsétára?

Az Ybl Budai Kreatív Ház 2020. augusztusában Bullás József Munkácsy-díjas festőművész, a Pécsi Egyetem Művészeti Karának mesterének életművéből mutatott be egy különleges, a művész által összeállított válogatást „Fényrétegek” címmel.

News

A digitális technológiának köszönhetően most Ön is visszanézheti vagy, ha esetleg nem volt alkalma élőben megnézni, akkor utólag megcsodálhatja ezt a nem mindennapi tárlatot. Az alábbi linkre kattintva egy 360 fokos, online panoráma-tárlatsétával otthonról, egy kényelmes fotelből is megtekintheti Bullás József színes, absztrakt és dinamikus képeit. A virtuális túra során megállhat egy-egy kép előtt, a „+” és „-" gombok segítségével ráközelíthet a művekre és szabadon elmerenghet. A „kamera” piktogrammal ellátott részletekre kattintva pedig a művek elkészültével kapcsolatos izgalmas kulisszatitkokba is belepillanthat. Jó szórakozást kívánunk!

A virtuális tárlatsétán megtekinthető művek több évtizedes művészpályát reprezentálnak, és folyamatában szemléltetik, hogy a művész különböző alkotói korszakaiban milyen szerepet játszott a fény érzékeltetése absztrakt festészetében. Munkásságára jellemző a különböző történelmi, népi vagy populáris kultúrák motívumai közti összefüggések keresése és átalakítása. Festményei mintázatokat jelenítenek meg, amelyek sokszor a térben végtelenül kiterjeszthetők, vagy egy-egy gesztussal kiegészítve kompozíciót alkotnak, de rétegzettségükben mindig szerepet játszott a fény és a sugárzás hatásának megjelenítése. 
 

October 19, 2020.