HANTAI SIMON

Virtuális kiállítás

A pliage technika nagymesterének életműve 360 fokos panorámasétával! 

Hatvan évvel ezelőtt, párizsi műtermében Hantai Simon búcsút mondott a festészet hagyományos eszközeinek. A digitális technológiának köszönhetően pedig mi most a tárlatnézés hagyományos módszereinek mondhatunk búcsút. Weboldalunkon virtuálisan is megtekintheti ezt a nagysikerű kiállításunkat, amely élőben a Kálmán Makláry Fine Arts galéria együttműködésével valósult meg 2020. októberében.

A VIRTUÁLIS TÁRLAT gombra kattintva egy 360 fokos, online panoráma-tárlatsétára invitáljuk! Az exkluzív tárlatlátogatás során szabadon elidőzhet egy-egy kép előtt, a „+” és „-" gombok segítségével ráközelíthet a művekre, hogy minden apró részletet alaposan megcsodálhasson Hantai Simon lenyűgöző alkotásain. Az olykor faágakra, madárfészkekre, kígyókra vagy férgekre emlékeztető, sok színben pompázó figurákon, máskor a kép szélein és hátterében megjelenő geometrikus alakzatok egyfajta látomásos, kaleidoszkóp-szerű képein keresztül Hantai Simon szinte teljes életútját nyomon követheti.  


 A „kamera” piktogrammal ellátott részletekre kattintva pedig a művek elkészültével kapcsolatos kulisszatitkokba is belepillanthat. Például megtekintheti a kiállítás megnyitójának videós összefoglalóját, Soós Éva társkurátor exkluzív műtárgy-elemzéseit, valamint az egyik videóban a Kossuth-díjas költő, Juhász Ferenc lánya mesél édesapja és Hantai Simon vasfüggönyön és országhatárokon átívelő barátságáról. 

Dátum