XX. századi stílusok – XX. századi művészek

A XX. századi stílusok – XX. századi művészek Gimesy Péter művészettörténész előadássorozata az Ybl Budai Kreatív Házban. A programsorozat célja, hogy a XX. századi művészettörténet meghatározó stílusait egy-egy kimagasló mester életművén keresztül, közérthető módon, izgalmasan ismertesse meg.

Eseménysorozat

Gimesy Péter művészettörténész, filozófus évtizedek óta foglalkozik a XX. századi stílusokkal és művészekkel. Különösen nagy figyelmet szentel az egyes művészettörténeti korszakok közti átmeneteknek: az ez idő tájt alkotó művészek és létrejött műalkotások besorolása gyakran nagy kihívást jelentő feladat.

Előadássorozatában a XX. századi művészettörténet meghatározó stílusait egy-egy kimagasló mester életművén keresztül ismerteti meg. A XX. század irányzatait, nem ritkán még ma is fenntartásokkal, idegenkedve figyelt stílusait hozza közelebb, azok számára is érthetővé és érdekessé téve a témát, akik eddig nem érdeklődtek a modern művészet iránt.

A programsorozat célja, hogy az ismereteket minél érthetőbben és izgalmasabban adja át a nagyközönség számára, és felkeltse az érdeklődést a művészetek végtelenül izgalmas világa iránt. Aki ellátogat a sorozat előadásaira, közelebb kerül a mai kortárs művészethez is, melynek alapjait a XX. századi mesterek rakták le.

A sorozat korábbi programjai