Genezis kiállításmegnyitó

Bohus-Lugossy szobrok utoljára Magyarországon

Tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy a kiállítás nyitó eseménye teltházas. Köszönjük az eddigi jelentkezéseket, több regisztrációt sajnos nem áll módunkban fogadni.

 

Genezis című exkluzív tárlatunkkal indul útjára a Bohus-Lugossy Alapítvány NAUTILUS projektje, amelynek célja a kortárs magyar üvegművészet népszerűsítése, és a Bohus-Lugossy művészpár szellemi és tárgyi hagyatékának ápolása a jövő üvegművészeinek támogatása érdekében.

A BELÉPÉS DÍJTALAN, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

 

Esemény

Erre az eseményre már nem lehet regisztrálni

A poszthumusz tárlaton Bohus Zoltán és Lugossy Mária olyan alkotásait mutatjuk be, amelyek most utoljára láthatók Magyarországon. A kiállítás után ugyanis ezek a művek véglegesen az Amerikai Egyesült Államokba kerülnek egy újonnan épülő kortárs üvegművészeti múzeum gyűjteményébe. A „Genezis” címet viselő tárlaton Lugossy Mária és Bohus Zoltán transzcendens fénnyel, üvegben írt embermeséjének tizenegy darabja egy izgalmas univerzumon átívelő, varázslatos utazásra invitálja a látogatókat. Az alkotások nemcsak egyszerű szobrok, mindegyik egy-egy külön történetet mesél el.

A tárlatot Nagy T. Katalin művészettörténész nyitja meg.

Helyszín: Ybl Budai Kreatív Ház (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 9.)
Időpont: 2020. szeptember 25., péntek, 17:00
Érkezés: 16.30 órától

Mivel a helyszín korlátozott befogadóképességgel bír, előzetes regisztráció után csak 60 főt tudunk fogadni a megnyitó ünnepségen. Megértésüket köszönjük!

Az eseményen fotó és videó készülhet, az eseményen való részvételével, ehhez is hozzájárul.

Együttműködő partnerünk: Bohus-Lugossy Alapítvány a Kortárs Üvegművészetért

Bohus Zoltán (1941-2017) és Lugossy Mária (1950-2012) üvegszobrász-házaspár különleges alkotásai ma a legjelentősebb köz-, és magángyűjteményeket gazdagítják világszerte: például a Louvre, a British Museum, a The Corning Museum of Glass, a Kunstpalast Düsseldorf, a Suntory Museum, a Yokohama Museum, valamint hazánkban a Magyar Nemzeti Galéria, a Szent István Király Múzeum és a Munkácsy Mihály Múzeum kiállítótereit.