Kreatív Kuckó

Október 24-én szombat délelőtt várunk minden alkotni vágyó gyerkőcöt Kreatív Kuckó kézműves műhelyünkbe.

Gyerekprogram

Ezúttal Hantai Simon fantasztikus, az ún. pliage - gyűréses hajtogatásos - technika nagymesterének alkotásaiból fogunk inspirálódni. A gyerekek önfeledt alkotása közben a szülők, nagyszülők bejárhatják ezt az igazán különleges tárlatot. A foglalkozás kezdetén a gyerekek ötletet merítenek a kiállítótérben megtekintett művekből, majd szabad fantáziájukra és asszociációikra, benyomásaikra támaszkodva alkothatnak önfeledten. A foglalkozás legfontosabb célja az ösztönösség felszabadítása, valamint az érzelmek kifejezése az egyéni képességek, életkori sajátosságok figyelembevételével.

A Kreatív Kuckó foglalkozását a gyerekek kedvence, Marcsek Anima szakértő művészet-pedagógus vezeti. A foglalkozás szórakoztató módon fejleszti a kreativitást, a manuális készségeket, a finom motorikus mozgást, segíti a szem-kéz koordinációt és javítja az önkifejezést. A programot 4-10 éves gyermekek számára ajánljuk. Az eszközökről mi gondoskodunk, játszóruhát ajánlott magatokkal hozni!
 
Részvételi díj nincs, a program minden jelentkező számára ingyenes!

Ybl Budai Kreatív Ház legújabb tárlatán Hantai Simon, német–magyar származású francia festő kivételes alkotói munkásságának egyedi válogatását tekinthetik meg a látogatók. A pliage technika évfordulóján mutatják be az egyedi – gyűrésre, hajtogatásra, szaggatásra épülő – alkotásokat. A nem mindennapi tárlat Hantai Simon életművének ívét és forduló pontjait kívánja megismertetni a hazai közönséggel, amelyet november 15-ig tudnak megtekinteni az érdeklődők.