Kreatív Kuckó az üveg és a fény jegyében

Az Ybl Budai Kreatív Ház október 3-án, szombat délelőtt ismét szeretettel várja a 4-10 éves ifjú alkotókat és szüleiket Kreatív Kuckó c. népszerű programjára.

A következő foglalkozáson a világhírű Bohus Zoltán és Lugossy Mária üvegszobrász-házaspár lenyűgöző, színnel és fénnyel játszó műveiből nyerünk majd ihletet és játékosságot a kicsikkel. Tartsatok velünk ti is!

Amíg a gyerekek az izgalmas kézműves foglalkozáson vesznek részt, kísérőik ez idő alatt megtekinthetik Bohus-Lugossy Alapítvány NAUTILUS Projektjét elindító Genezis c. kiállítást.

A foglalkozás kezdetén a gyerekek ötletet merítenek a kiállítótérben megtekintett művekből, majd szabad fantáziájukra és asszociációikra, benyomásaikra támaszkodva alkothatnak önfeledten. A foglalkozás legfontosabb célja az ösztönösség felszabadítása, valamint az érzelmek, emóciók kifejezése az egyéni képességek, életkori sajátosságok figyelembevételével.

A Kreatív Kuckó foglalkozását a gyerekek kedvence, Marcsek Anima szakértő művészet-pedagógusi vezeti. A foglalkozás szórakoztató módon fejleszti a kreativitást, a manuális készségeket, a finom motorikus mozgást, segíti a szem-kéz koordinációt és javítja az önkifejezést. A programot 4-10 éves gyermekek számára ajánljuk. Az eszközökről mi gondoskodunk, játszóruhát ajánlott magatokkal hozni!

 

Részvételi díj nincs, a program minden jelentkező számára ingyenes!

 

A Genezis c. tárlaton Bohus Zoltán és Lugossy Mária olyan alkotásait mutatjuk be, amelyek most utoljára láthatók Magyarországon. A kiállítás után ugyanis véglegesen az Amerikai Egyesült Államokba kerülnek egy újonnan épülő kortárs üvegművészeti múzeum gyűjteményébe. Az alkotások nemcsak egyszerű szobrok, mindegyik egy-egy izgalmas történetet mesél el.

Gyerekprogram