Csurka Eszter: A mi időnk

Festmények és víz alatt készült bronz szobrok művészeti kavalkádja

Az idei kiállítások sorát Csurka Eszter önálló tárlata nyitja az Ybl Budai Kreatív Házban. A Munkácsy Mihály-díjas képzőművész ismert olaj-vászon festményeiről, különleges technikával vízben készült bronzszobrairól, egyedi tervezésű ékszereiről, videómunkáiról, performanszairól.

A BELÉPÉS DÍJTALAN

Kiállítás

Az Ybl Budai Kreatív Ház következő kiállításán Csurka Eszter, Munkácsy Mihály-díjas magyar képzőművész alkotásait tekinthetik meg látogatóink. Csurka Esztert valódi összművésznek nevezhetjük. A ’90-es években tanult a Magyar Iparművészeti Főiskolán grafikát és fotográfiát, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán rendező-operatőr osztályba járt, majd vizuális kommunikáció tervező művész végzettséget szerzett.

Sokszínű tanulmányai visszaköszönnek munkásságában is. Ismert olaj-vászon festményeiről, különleges technikával vízben készült bronzszobrairól, egyedi tervezésű ékszereiről, videómunkáiról, performanszairól. Szereti vegyíteni művészetében a különböző technikákat, festményei formavilágát és tematikáját szürreális motívumok és szenzualitás, filmszerű látásmód jellemzi.

Festményein figurái ritkán statikusak, a mozgás, az elkapott és tovaszálló pillanatok kavalkádja jelenik meg egy jellegzetes forma- és színvilágban. Ezek a mozdulatok adják képei sodró erejét és lendületét.

Víz alatt készült bronz szobrai érdekes keveredései a tudományoknak és a művészetnek, ahol az alkotás összetett folyamata válik az alkotóvá, míg a művész moderátorrá.

A kiállításnak helyt adó Ybl Budai Kreatív Ház izgalmas terei kiváló színterei Csurka Eszter művészeti kavalkádjának.

Nézze meg a kiállításhoz készült katalógust

Nézze meg a kiállítás megnyitóján készült képeinket
Nézze meg képeinket és videónkat arról, hogyan rendeztük be a kiállítást