Derengés: Akarat és forma

Kínai kortárs művészek kiállítása

Tizenegy kortárs kínai művész munkáival ismerkedhetnek meg látogatóink az Ybl Budai Kreatív Ház kiállításán, a Derengés: Akarat és forma című tárlaton. A kiállítás gazdag tartalmat, sokféle kifejezési formát és számos művészeti ágat foglal magába, melyek hűen tükrözik a művészek új felfogását és kifejezőkészségét. A kiállítás 2019. november 17-ig látogatható.  

A BELÉPÉS DÍJTALAN

Kiállítás

Az Ybl Budai Kreatív Ház 2018. májusi megnyitása óta impozáns bemutatóhelyévé vált a hazai és a távol-keleti kortárs képzőművészetnek. A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója előtt tisztelegve idén ősszel tizenegy kortárs kínai művészt felvonultató kiállításnak adunk otthont. Kiállító művészek: Jia Shanguo, Lei Ziren, Zhang Chunhua, Li Hongbo, Wang Guofeng, Weng Fen, Zhou Song, Zhu Mingtao, Ren Rong, Feng Jiali és Xia Xuebing.

A Derengés: Akarat és forma című kiállítás bemutatja a kortárs kínai művészet sokféleségét és annak vitalitását az ország társadalmi átalakulásának közepette. A kiállítás gazdag tartalmat, sokféle kifejezési formát és számos művészeti ágat foglal magába, melyek hűen tükrözik a művészek új felfogását és kifejezőkészségét. Valamennyi kiállítási tárgyban felfedezhetők a művészek autonómiája és kreativitása – éppen ez a modern kínai művészet egyik legfőbb értéke. 

A kiállítás szervezésében az Ybl Budai Kreatív Ház együttműködő partnere a pekingi Hanwei International Art Center és az Erdész Galéria.

 

Nézze meg a kiállítás berendezésekor készült képeinket
Nézze meg a kiállítás megnyitóján készült képeket
Nézze meg a kiállításhoz készült katalógust