Így látjuk mi...

Öntárgyiasítás, női pozíciók

Az Ybl Budai Kreatív Ház legújabb kiállításának témája az öntárgyiasítás, amikor a művész tárgyilagosan tekint saját identitására, élményvilágára, önmaga belső érzékelésére. A tárlat hat magyar művésznő, Fabricius Anna, Lovas Ilona, Moizer Zsuzsa, Rabóczky Judit, Szabó Klára Petra és Tranker Kata témához kapcsolódó alkotásait mutatja be.

A BELÉPÉS DÍJTALAN

Kiállítás

Legújabb kiállításunk témája egy különleges szellemi-lelki munkán alapuló alkotótevékenységet, az öntárgyiasítás művészeti megnyilvánulásait öleli fel. Az öntárgyiasítás azt a képzőművészeti gyakorlatot jelenti, amikor a művész saját identitását, szubjektív élményvilágát, önmaga belső érzékelését kihelyezi a külvilágba, objektíven, tárgyilagosan tekint rá. Saját testét, énjét, véleményét művészi adaptációban, önszántából közszemlére bocsátja, kiállítja, az offline és online térben megosztja.

Az egyén mások által történő tárgyiasításának ellenpólusaként létezik a tárgyiasításnak egy filozofikus, hatalmi visszaéléstől mentes formája, amelyben az önvizsgálat és a társadalmi nemi szerepek elemzése kapcsolódik össze a tartalom előállítójának szándéka szerint. A társadalmi nemi szerep-sztereotípiák öntárgyiasításon keresztül történő kritikai bemutatása, kritikája a 60-as évek óta egyre fontosabb művészeti gyakorlat. 

Az Ybl Budai Kreatív Ház kiállítása hat magyar művésznő, Fabricius Anna, Lovas Ilona, Moizer Zsuzsa, Rabóczky Judit, Szabó Klára Petra és Tranker Kata témához kapcsolódó alkotásait mutatja be. A tárlat többféle nézőpontot mutat meg, mind generációk, mind eltérő kulturális orientációk tekintetében. Olyan többrétegű anyagról van szó, amely a nő nézőpontját az élet minél szélesebb területén ragadja meg.

Nézze meg a kiállítás berendezésekor készült képeinket
Nézze meg a kiállításmegnyitón készült képeinket
Nézze meg a kiállításhoz készült katalógust
Nézze meg a Lovas Ilonával és Tranker Katával készült videónkat
Nézze meg a Fabricius Annával és Szabó Klára Petrával készült videónkat
Nézze meg a Moizer Zsuzsával és Rabóczky Judittal készült videónkat
Nézze meg a tárlat két kurátorával, Iványi-Bitter Brigittával és Muladi Brigittával készült videót