Reigl Judit: Palimpszeszt

Válogatás Makláry Kálmán gyűjteményéből

Átfogó képet nyújt Reigl Judit munkásságáról a világhírű festőművész kiállítása az Ybl Budai Kreatív Házban. Makláry Kálmán gyűjteményéből válogatva a különböző festői periódusok legfontosabb munkáit tekinthetik meg látogatóink személyes hangvételű, a művésznő életét bemutató fotók kíséretében.

A BELÉPÉS DÍJTALAN

Kiállítás

Reigl Judit kiállításán az Ybl Budai Kreatív Ház látogatói átfogó képet kaphatnak a Franciaországban élő, világhírű magyar festőművész munkásságáról. Makláry Kálmán gyűjteményéből válogatva a különböző festői periódusok legfontosabb munkáit mutatjuk be személyes hangvételű, a művésznő életét bemutató fotók kíséretében. 

A festőművész alkotásai a világ legnagyobb és legfontosabb kortárs közgyűjteményeiben, a New York-i Museum of Modern Artban, a Metropolitan Múzeumban, a londoni Tate Modernben és a párizsi Pompidou Központban láthatók. Ezen képek testvér-darabjait, valamint eddig még be nem mutatott festményeket tekinthetnek meg az érdeklődők a kiállításon.

Reigl Judit az egyik legismertebb magyar kortárs művész, akiért versengenek a nagy nemzetközi aukciókon, 2016-ban egy licitverseny végén az új tulajdonos 411 ezer eurót, jelenlegi árfolyamon mintegy 130 millió forintot fizetett a festőművész egyik alkotásáért.

A kimagasló művészi és galériás teljesítmény találkozásának egy tökéletes példája Reigl Judit és Makláry Kálmán kettőse, illetve együtt elért eredményeik – ezt csodálhatjuk meg a kiállítás során az életmű legfontosabb képeivel, a művészről szóló fotóválogatással.

Nézze meg a kiállításról készült képeinket
Nézze meg a kiállításhoz készült katalógust
Nézze meg képeinket arról, hogyan rendeztük be a kiállítást
Nézze meg a kiállításhoz készült videónkat!