Ybl Egyesület VIII. Szoborünnepe

Oszthatatlan/Indivisible – Mesterek és tanítványok

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Szobrász Tanszék mestereinek és hallgatóinak művei tekinthetők meg az Oszthatatlan/Indivisible című kiállításon. A tárlat az Ybl Egyesület négyhetes programsorozata, a VIII. Szoborünnep része. A Szoborünnep eseményeihez a helyszínt idén először teljesen az Ybl Budai Kreatív Ház biztosítja.

A BELÉPÉS DÍJTALAN, DE REGISZTRÁCIÓKÖTELES

Kiállítás

„A Szobrász Tanszék mesterei és tanítványai a képzés különböző szegmenseit, szemléletmódjait és alkotói metódusait bemutatva bizonyítják, hogy az eltérő megközelítések ellenére műveik egy közös irányba konvergálnak. Az épület két szintjén megrendezendő kiállítás bemutatja az alkotásokat, a képzés menetének egy-egy epizódját, valamint közvetlen közelről láthatjuk az alkotás folyamatát is”. – fogalmazta meg az Oszthatatlan/Indivisible című kiállítás gondolatiságának eszenciáját a tárlat kurátora, Sallai Géza szobrászművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Szobrász Tanszék vezetője.

A kiállításon a Szobrász Tanszék szobrászművész mestereinek és hallgatóinak műveit tekinthetik meg látogatóink, így például Drabik István, Farkas Ádám, Gálhidy Péter, Karmó Zoltán, Lestyán Goda János, Lukács István, Markolt György, Menasági Péter, Polgár Botond, Sallai Géza, Sass Valéria, Szabó Ádám és Török Péter alkotásait. 

A tárlat a négyhetes programsorozat, az Ybl Egyesület VIII. Szoborünnepének része. Látogatóink számos eseményen, előadásokon, tárlatvezetésen vehetnek részt, valamint élőben követhetik a szobrászhallgatók műtermi gyakorlatait. A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni az Ybl Egyesült honlapján lehet: http://yblegyesulet.hu/. Az Ybl Egyesület VIII. Szoborünnepéhez kapcsolódó eseményeket, a programok részletes leírását itt lehet megtekinteni: http://yblegyesulet.hu/viii-szoborunnep-program/

Nézze meg a kiállításon készült képeinket