A koreai észjárás

A PABooks és az Édesvíz köteteinek bemutatója

A koreai napok nyitó rendezvényeként rendhagyó könyvbemutatót tartunk: a Pallas Athéné Könyvkiadó A koreai észjárás, az Édesvíz Könyvkiadó pedig a Hong Gildong kalandjai című új kiadványát hozza el az Ybl Budai Kreatív Házba. A program végén megtekinthető a Korea érintése című tárlatunk is

 

A BELÉPÉS DÍJTALAN, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Könyvbemutató

A koreai észjárás szerzője, Boyé Lafayette De Mente nem kisebb dologra vállalkozott, mint hogy egy könyvnyi terjedelemben összefoglalja a koreai kultúra sajátosságait. A szerző már jártas az ilyesfajta feladatok megoldásában, ugyanis megírta a japán és a kínai „észjárást” is. A munka során szerzett információk alapján is fontosnak tartja annak hangsúlyozását, hogy a koreaiak sajátos, egyedülálló személyiséggel és kultúrával rendelkeznek, amely egyáltalán nem hasonlítható össze más ázsiai országokéval.

A Hong Gildong kalandjai pedig egy széles körben ismert koreai klasszikus regény. A Ho Gjunnak tulajdonított mű a 16. század végén vagy a 17. század elején keletkezett. Kitalált hősét gyakran hasonlítják Robin Hoodhoz. A történetet számos alkalommal adaptálták vászonra, de képregény, videojáték és tévésorozat is született belőle.

Az eseményhez panelbeszélgetés is kapcsolódik, amelynek résztvevői: Csizmadia Norbert, a PAIGEO kuratóriumi elnöke, Dr. Mecsi Beatrix habilitált egyetemi docens, Korea-szakértő és Dr. Rohonyi András, A koreai észjárás című könyv fordítója.

 

A részvétel regisztrációhoz kötött!
Kérjük, hogy részvételi szándékát az
info@pallasathenekiado.hucímen jelezze 2018. november 16-a (péntek) 10.00 óráig.