Felfedezők – alkotói tárlatvezetés 3.

 

Ádám Zsófia, Hajas Katinka és Sztefanu Marina mutatja be a kiállítást

Tárlatvezetés

Szombaton véget ér alkotói tárlatvezetői sorozatunk. Az utolsó hármas egyik tagját, Hajas Katinkát is megkérdeztük, mivel készül az eseményre.

„Szubjektív benyomásaimat fogom elmondani arról, hogy mit is látok a többiek alkotásaiban. Azt ugyanis nem lehet makulátlanul átlátni, hogy egy másik művész pontról pontra mit, miért és hogyan csinált. Még akkor sem, ha a kiállításrendezés ideje alatt már társalogtunk is egymással ezekről. Tulajdonképpen tájékozott nézőként beszélek majd társaim műveiről.

Ami a saját munkáimat illeti, elmondok róluk néhány dolgot, de nagyon számítok a látogatóik kérdéseire! Igazán az inspirál, amire ők kíváncsiak. Szívesen megmutatom azt is, hogy minek a pontos képe az, amit a matt üvegen látunk, és azt is, hogyan működik a szerkezet.

Ami a helyszínt illeti, nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy itt lesz a kiállításunk. Nekem, akinek a munkáiban is – szó szerint – víz van, nagyon sokat jelent, hogy ilyen közel van a Duna. Ráadásul ez az épület egykor vízház volt! Mindez csupa pozitívum számomra. Természetesen az is számít, hogy gyönyörű szép helyen van városban, és hogy abszolút izgalmasak a terei. Nagyon jó érzés itt kiállítani.”